Αφού ολοκλήρωσαν το καταστροφικό έργο τους στην Κασσάνδρα και δεν έμεινε τίποτα άλλο να κάψουν εκεί, φυσικό επακόλουθο ήταν να αρχίσουν οι φωτιές και στη Σιθωνία, όπου έχει την τιμητική της από φέτος καθώς όλες οι πυρκαγιές ήταν εκεί.

Στις 12.30΄ λοιπόν σήμερα, ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση πάνω από την περιοχή "Τριπόταμος" του Δ.Δ. Νέου Μαρμαρά, ενώ η έκτασή της ήταν τέτοια όπου έγινε ορατή και από την περιοχή της Βουρβουρούς αλλά και από την Κασσάνδρα. Στην περιοχή έσπευσαν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις από το Ν.Μαρμαρά και από τον Πολύγυρο αλλά και τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη, που επιχειρούν ακόμη παρά τους ισχυρούς ανέμους προσπαθώντας να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο.

Ελπίζουμε να τεθεί υπό έλεγχο πριν βραδιάσει όπου θα σταματήσουν οι ρίψεις νερού από τα αεροπλάνα...

Ενημέρωση (20.30) :
Η φωτιά συνεχίζει να κατακαίει το δάσος, ευτυχώς με μικρότερη ένταση, ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, στις οποίες προστέθηκαν πυροσβεστικά οχήματα και άνδρες από τη Θεσσαλονίκη, για τεθεί υπό έλεγχο πριν πέσει το φως. Επίσης στην περιοχή πετούν επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ώστε μόνιμα να επιχειρούν τουλάχιστον τέσσερα αεροσκάφη και το ένα ελικόπτερο.

Καθησυχαστικό είναι ότι δεν κινδυνεύουν μέχρι στιγμής σπίτια ή εγκαταστάσεις, όμως κανείς δεν μιλάει ακόμη για την έκτασή που αποτεφρώθηκε. Χαρακτηριστικό είναι ότι η μυρωδιά είναι αισθητή ακόμη και από το χωριό μας..

Στην Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους βρίσκεται από εχθές το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμος, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την κοίμηση και 260 από τη γέννησή του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτη αλλά και την ονομαστική εορτή του Μητροπολίτη Ιερισσού κ.Νικοδήμου.
Σήμερα το απόγευμα ο Μακαριότατος θα επισκεφθεί και την Μητρόπολή μας για να ευχηθεί τον Μητροπολίτη μας Κασσανδρείας κ. Νικόδημο για την ονομαστική του εορτή.