Τυχεροί στάθηκαν οι 20 κάτοικοι Ν.Μουδανιών επιβάτες τουριστικού λεωφορείου που τους μετέφερε στην παραλία Διονυσίου για μπάνιο, αφού παρά την ξέφρενη πορεία του λεωφορείου, την εκτροπή του και την πρόσκρουση σε ελαιόδεντρα και μία κολώνα του ΟΤΕ, βγήκαν όλοι σωοι.

Το συμβάν έγινε χτες στις 1.00μμ κατά την επιστροφή τους από τη θάλλασα, όταν ο οδηγός του λεωφορείου έχασε τις αισθήσεις του. Οι επιβάτες ειδοποίησαν έντρομοι το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία και όταν ο οδηγός μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Ν.Μουδανιών διαπιστώθηκε ο θάνατος του από καρδιακό επεισόδιο.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ν.Μουδανιών.

Στο πλαίσιο της πιθανής πανδημίας της νέας γρίπης, ο Νομάρχης κ. Αστέριος Ζωγράφος συγκάλεσε σήμερα διευρυμένη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Δ/κτης του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής, οι Δ/ντές Κέντρων Υγείας, οι Προϊστάμενοι Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης, εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής, ο Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών ΓΝΧ, ο Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Γ.Ν.Χ. και το προσωπικό της Δ/νσης Υγείας της Ν.Α.Χ.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η προετοιμασία επιχειρησιακού σχεδίου για τη δημιουργία κέντρων εμβολιασμού, εφόσον δοθεί η ανάλογη οδηγία από τα αρμόδια υπουργεία Υγείας και Παιδείας για εμβολιασμό ευπαθών ομάδων πληθυσμού.

Αποφασίστηκε η δημιουργία δεκατεσσάρων κέντρων εμβολιασμού στις έδρες των Δήμων και επιπλέον άλλων επτά κέντρων αναλογικά με τον πληθυσμό κάθε Δήμου. Τον συντονισμό της όλης διαδικασίας του εμβολιασμού θα αναλάβει η Δ/νση Υγείας της Νομαρχίας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο και τη βοήθεια του Γενικού Νοσοκομείου και των μονάδων υγείας του νομού Χαλκιδικής, δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στα παιδιά και τους μαθητές ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς. Συμφωνήθηκε επίσης στη συνάντηση του Προεδρείου της ΕΝΑΕ με τον Υπουργό Υγείας που πρόκειται πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, να ζητηθεί η παροχή δυνατότητας πρόσληψης προσωπικού από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις για τη στελέχωση των κέντρων εμβολιασμού.

Ο Νομάρχης κ. Αστέριος Ζωγράφος ανακοίνωσε ότι η Νομαρχία, αν χρειαστεί, θα στηρίξει οικονομικά κάθε είδους τέτοια προσπάθεια προς όφελος των κατοίκων της Χαλκιδικής και πάντοτε μέσα στο δημοσιονομικό πλαίσιο που ορίζει ο νόμος, προκειμένου ο νομός Χαλκιδικής να προετοιμαστεί με τον καλύτερο τρόπο σε επίπεδο πρόληψης.

O αποκλεισμός των κοριτσιών από τη δευτεροβάθμια εκκλησιαστική εκπαίδευση, με απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Μητροπολίτης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας εκτιμά ότι ίσως έχει έρθει η ώρα να δούμε στην Ορθόδοξη Εκκλησία και γυναίκες ιερείς και ζητεί την έναρξη διαλόγου στο ανώτατο επίπεδο, την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο όλων των Ορθοδόξων, προκειμένου να λάβει και η Ορθόδοξη Εκκλησία επισήμως θέση για τη χειροτονία γυναικών, όπως έχουν κάνει οι άλλες Εκκλησίες και οι Προτεσταντικές Ομολογίες.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννουπόλεως και Πραιτωρίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Σεραφείμ αποφάσισε να προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω, με αφορμή την άρνηση της Εκκλησίας της Ελλάδος να εγγράψει κορίτσια στα εκκλησιαστικά γυμνάσια και λύκεια της χώρας, και να θέσει για πρώτη φορά εκ των ένδον στην Ορθόδοξη Εκκλησία το ζήτημα της χειροτονίας των γυναικών, γεγονός που έχει ήδη προκαλέσει πολλές συζητήσεις στην παγκόσμια ορθόδοξη κοινότητα και έντονες αντιδράσεις στους πλέον συντηρητικούς της κύκλους.