Μια νέα, επαναστατική μηχανή αναζήτησης στο Ίντερνετ μπορεί να ρίξει στην αφάνεια γίγαντες όπως η Google όταν παρουσιαστεί στην αγορά, εντός του μηνός.

Η μεγαλύτερη επανάσταση που έχει συμβεί εδώ και μία γενιά στο Ίντερνετ θα αποκαλυφθεί αυτό τον μήνα, με την παρουσίαση ενός προγράμματος το οποίο θα καταλαβαίνει ερωτήσεις και θα δίνει συγκεκριμένες απαντήσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας, με τρόπο που το Διαδίκτυο δεν έχει καταφέρει ποτέ έως τώρα.

Το νέο σύστημα, το Wolfram Αlpha, ένας έλεγχος του οποίου έγινε την περασμένη εβδομάδα στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, κάνει το πρώτο βήμα προς αυτό που πολλοί πιστεύουν ότι είναι το Ιερό Δισκοπότηρο του Ίντερνετ: μια παγκόσμια αποθήκη πληροφοριών η οποία καταλαβαίνει και απαντά σε απλή γλώσσα, όπως θα έκανε ένας άνθρωπος.

Μολονότι το σύστημα είναι ακόμη καινούργιο, έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό μεταξύ των ειδημόνων της τεχνολογίας και του Ίντερνετ. Ο Τομ Σίμσον του μπλογκ Convergenceofeverything.com δήλωσε: «Πιθανόν έχουμε ένα νέο παράδειγμα στη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του Διαδικτύου και ίσως ένα βήμα προς την τεχνητή νοημοσύνη του Ίντερνετ. Πιστεύω ότι πρόκειται για κάτι μεγάλο».

Το Wolfram Αlpha δεν θα δίνει μόνο μια ευθεία απάντηση σε ερωτήσεις όπως «ποιο είναι το ύψος του όρους Έβερεστ;», αλλά θα προσφέρει και μια σελίδα με σχετικές πληροφορίες όπως γεωγραφική θέση, γειτονικές πόλεις και άλλα βουνά, μαζί με γραφικά και χάρτες.

Ωστόσο ο πραγματικός νεωτερισμός βρίσκεται στη δυνατότητα του προγράμματος να επεξεργάζεται τις πληροφορίες, λέει ο Βρετανός που το επινόησε, ο δρ Στίβεν Βόλφραμ. Αν του ζητήσεις να συγκρίνει το ύψος του όρους Έβερεστ με το μήκος της γέφυρας Γκόλντεν Γκέιτ του Σαν Φρανσίσκο, θα σου δώσει την απάντηση. Αν το ρωτήσεις τι καιρό έκανε στο Λονδίνο την ημέρα που δολοφονήθηκε ο Τζ. Φ. Κέννεντυ, θα ελέγξει και θα απαντήσει. Αν θέλεις να μάθεις πότε θα... [Περισσότερα]
Πτώση ρεκόρ 48,72% σημείωσε τον Απρίλιο η ελληνική αγορά αυτοκινήτου, καθώς πουλήθηκαν 14.376 καινούρια ΙΧ, έναντι 28.036 οχημάτων τον αντίστοιχο μήνα πέρσι. Ωστόσο ορισμένες εισαγωγικές εταιρείες πολυτελών οχημάτων είδαν πραγματικά τις πωλήσεις τους να απογειώνονται σημειώνοντας αύξηση υψηλότερη από 300% καθώς ευνοήθηκαν από την προσωρινή μείωση του τέλους ταξινόμησης αλλά και από τις επιπλέον προσφορές των εισαγωγικών εταιρειών.

Οι εισαγωγικές εταιρείες με οχήματα μικρότερου κυβισμού κατάφεραν να διατηρήσουν τις πωλήσεις τους ενώ κάποιες άλλες που δεν τόλμησαν να προσφέρουν επιπλέον προσφορές είδαν τις πωλήσεις τους να μειώνονται.

Ωστόσο οι αντιπρόσωποι είναι αισιόδοξοι για το μέλλον της αγοράς και όπως υποστηρίζουν τα αποτελέσματα των μέτρων της κυβέρνησης θα εμφανιστούν στους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα πάντως με στελέχη της αγοράς αυτοκινήτου ανασταλτικός παράγοντας στις πωλήσεις νέων ΙΧ διαδραμάτισαν οι διακοπές του Πάσχα καθώς επίσης και οι τιμές ανταλλαγής που δίνουν οι αντιπρόσωποι στα μεταχειρισμένα οχήματά των υποψήφιων πελατών τους.

Πηγή: ΝΕΤ
Αποζημίωση 3.613,98 ευρώ υποχρεώθηκε η ΔΕΗ να καταβάλει σε καταναλώτρια, κάτοικο της Κυψέλης, επειδή λόγω διακοπής ρεύματος, που προκλήθηκε από αμελή συντήρηση του δικτύου, καταστράφηκε η οικοσκευή της.

Την καταβολή της αποζημίωσης όρισαν τόσο το Ειρηνοδικείο όσο και το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών που έκρινε σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση.

Οι αποφάσεις αυτές μπορεί να αποτελέσουν «πιλότο» για την προστασία των καταναλωτών. Σύμφωνα με τα Νέα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, το μπλακάουτ είχε σημειωθεί τον Αύγουστο του 2004 και αιτία ήταν η διακοπή λειτουργίας του ουδέτερου αγωγού υπόγειου καλωδίου παροχής που τροφοδοτούσε την περιοχή της Κυψέλης.

Με την επαναφορά του ρεύματος όμως, οι ηλεκτρικές συσκευές τροφοδοτήθηκαν με ρεύμα τάσεως μεγαλύτερης από 230 Volt, με αποτέλεσμα να καούν η τηλεόραση, τρία κλιματιστικά, ο ψυγειοκαταψύκτης και το στερεοφωνικό συγκρότημα που είχε στο σπίτι της η καταναλώτρια.

Πηγή : Newsroom ΔΟΛ


  • Τουλάχιστον άλλοι 9.000.000 άνθρωποι έχουν γενέθλια την ίδια μέρα με εσένα.
  • Πάνω από 2.500 αριστερόχειρες σκοτώνονται κατά τη διάρκεια ενός έτους από τη χρήση προϊόντων για δεξιόχειρες!
  • Για την κατασκευή του Empire State Building χρειάστηκαν πάνω από 10.000.000 τούβλα!
  • Η ηλεκτρική καρέκλα ανακαλύφθηκε από έναν οδοντίατρο!
  • Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι κοιμόντουσαν με πέτρινα μαξιλάρια!
  • Ο Τόμας Έντισον, ο εφευρέτης της ηλεκτρικής λάμπας, φοβόταν το σκοτάδι!
  • Ο Mel Blanc (η φωνή του Μπαγκς Μπάνι) ήταν αλλεργικός στα καρότα.
  • Οι αρχαίοι κινέζοι ζωγράφοι μπορούσαν ελεύθερα να ζωγραφίζουν γυμνές γυναίκες και ερωτικές περιπτύξεις. Ποτέ τους, όμως, δεν ζωγράφισαν μια γυμνή γυναικεία πατούσα!
  • Οι επιστήμονες πίστευαν κάποτε πως αν ποτέ έφτιαχναν μια ατομική βόμβα, αυτή θα ήταν τόσο μεγάλη, που θα έπρεπε να μεταφερθεί στο στόχο με πλοίο. Σήμερα υπάρχουν πυρηνικές βόμβες ισχύος 1 κιλοτόνου, οι οποίες ζυγίζουν περίπου 6 κιλά.
  • Οι Εσκιμώοι είναι ο μοναδικός λαός που δεν παίζει τυχερά παιχνίδια.
  • Οι HΠA αγόρασαν την Aλάσκα από την Ρωσία προς 2,5 δεκάρες το στρέμμα και το Μανχάταν από τους Ινδιάνους με 24 δολάρια.
  • Οι περισσότεροι άνθρωποι περπατούν κατά τη διάρκεια της ζωής τους 185.000 χλμ. Τεσσερισήμισι φορές, δηλαδή, τον γύρο του κόσμου.
  • Οι περισσότεροι λαοί είχαν θεοποιήσει τα ηφαίστεια: οι Έλληνες είχαν τον Ήφαιστο, οι Ρωμαίοι τον Βουλκάνο, οι Πολυνήσιοι την πανέμορφη και οξύθυμη θεά Πέλε και οι Ινδιάνοι τους θεούς Λάο και Σκελ.
  • Στατιστικά στοιχεία αναφέρουν ότι μεγαλύτερο αριθμό γεννήσεων έχουμε κατά τη διάρκεια της χάσης του φεγγαριού, παρά κατά το γέμισμά του.
  • Στα Νησιά του Σολομώντα, μέχρι τον 20ό αιώνα, χρησιμοποιούσαν τα δόντια των σκύλων ως νομίσματα.

Ξεκινώντας το τελευταίο στάδιο δοκιμών για το νέο της λειτουργικό σύστημα, η Microsoft κυκλοφορεί δημόσια από σήμερα τη πρώτη Release Candidate (build 7100) των Windows 7 αφήνοντας πίσω τη σειρά εκδόσεων beta. Όπως και με τη πρώτη beta έκδοση, έτσι και τα Windows 7 RC δεν προτείνονται για μόνιμη εγκατάσταση παρά μόνο για πειραματισμούς αφού η συγκεκριμένη έκδοση έχει ημερομηνία λήξης την 1η Ιουνίου του 2010.

Μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά
  • XP Mode μέσω του οποίου μπορείτε να τρέξετε εφαρμογές των Windows XP μέσα από το περιβάλλον των Windows 7 χωρίς κανένα πρόβλημα συμβατότητας. Για να το ενεργοποιήσετε θα πρέπει να το εγκαταστήσετε επιπρόσθετα.
  • Βελτιώσεις στη λειτουργία αναζήτησης
  • Windows Themes : Νέα themes για το "στολισμό" του λειτουργικού σας συστήματος με πρωτότυπα wallpapers που δε μας έχει συνηθίσει η Microsoft
  • Remote Media Streaming : Νέα δυνατότητα η οποία επιτρέπει το συγχρονισμό 2 υπολογιστών με Windows 7 και λογαριασμό στο Windows Live ID μέσω Internet για πρόσβαση σε multimedia υλικό που υπάρχει εγκατεστημένο.
  • Νέες υποστηριζόμενες κινήσεις για Touch λειτουργία
  • Μεγαλύτερη υποστήριξη συσκευών μέσα από το Device Stage
Σύμφωνα με τη Microsoft, για όσους έχουν εγκατεστημένη τη beta έκδοση των Windows 7 (build 7000), θα πρέπει να προχωρήσουν σε backup των δεδομένων τους και σε επανεγκατάσταση της νέας έκδοσης. Στη συνέχεια θα πρέπει να εγκαταστήσετε ξανά όλες τις εφαρμογές που είχατε αφού δεν υπάρχει δυνατότητα αναβάθμισης (τουλάχιστον επίσημα) από τη beta στην RC έκδοση (build 7100).

Μπορείτε να κατεβάσετε την 32bit έκδοση ή την 64bit έκδοση από το παρακάτω link ενώ παράλληλα θα σας δωθεί και το κλειδί για να ενεργοποιήσετε τη δοκιμαστική έκδοση. Σε περίπτωση που δε το κάνετε, το σύστημα θα προχωρεί σε επανεκκίνηση κάθε 2 ώρες από τη 1η Μαρτίου 2010 μέχρι και τη λήξη της δοκιμαστικής περιόδου.

Download: Windows 7 RC

Πηγή : insomnia.gr

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε αποζημιώσεις σε 31 νομούς της χώρας, ωστόσο η Χαλκιδική δεν συμπεριλαμβάνεται, παρά το ότι σημειώθηκαν πολλές καταστροφές από χαλαζοπτώσεις και ξηρασία. Τα 75 εκ. ευρώ θα διατεθούν για ενίσχυση των αγροτών που η παραγωγή τους μειώθηκε ή καταστράφηκε λόγω των καιρικών συνθηκών.

Όλη η ιστορία φαίνεται να έχει ξεκινήσει από την Επιστημονική Επιτροπή που ορίστηκε από το Υπουργείο για να ερευνήσει πανελλήνια τις επιπτώσεις των καταστροφών που προκλήθηκαν ανά την επικράτεια και η οποία όπως αποδεικνύεται δεν πάτησε ποτέ το πόδι της στη Χαλκιδική παρόλο που οι ελαιοπαραγωγοί της Χαλκιδικής μέσα στην καλλιεργητική περίοδο 2008-2009 έχουν δεχθεί αλλεπάλληλα χτυπήματα.