Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Χαλκιδικής, στα πλαίσια της Ενημέρωσης – Τήρησης του Ελαιοκομικού Μητρώου, ανακοινώνεται ότι:

Οι Ελαιοκαλλιεργητές που έχουν μεταβολές στα στοιχεία της δήλωσής τους ή δεν έχουν υποβάλει δήλωση ελαιοκαλλιέργειας στο Ελαιοκομικό Μητρώο, θα υποβάλουν αίτηση τροποποίησης ή αίτηση νέας εγγραφής αντίστοιχα.
Η υποβολή αιτήσεων ξεκινά την 11η Φεβρουαρίου 2010 και θα γίνεται σε όλη τη διάρκεια του έτους.
Για περισσότερες πληροφορίες οι παραγωγοί μπορούν να απευθυνθούν στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης, γραφείο 68 ή στα τηλέφωνα 2371-3-51314 και 2371-3-51268.
Τεράστιες καταστροφές προκάλεσε στο Τοπικό Διαμέρισμα Βραστάμων ανεμοστρόβιλος που χτύπησε την περιοχή την Παρασκευή το βράδυ.
Ζημιές προκλήθηκαν τόσο σε επιχειρήσεις και γεωργικές αποθήκες όσο και σε αυτοκίνητα. Ο ανεμοστρόβιλος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, δέντρα ξεριζώθηκαν ενώ ζημιές υπέστησαν καλλιέργειες και τμήμα του δικτύου της ΔΕΗ.
Από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός του δήμου Πολυγύρου, προκειμένου να συμβάλει στην επίλυση των άμεσων προβλημάτων που προέκυψαν.
Το Σάββατο από νωρίς το πρωί η Δημοτική Αρχή βρισκόταν στην πληγείσα περιοχή με σκοπό μια πρώτη εκτίμηση και καταγραφή των ζημιών και την παροχή βοήθειας όπου απαιτείται.
Για την καταστροφή ο Δήμος ενημέρωσε άμεσα τον ΕΛΓΑ αλλά και τους αρμόδιους κρατικούς φορείς.