Μέχρι τις 30 Ιουνίου 2010 θα πρέπει να ταυτοποιηθούν οι κάτοχοι-χρήστες καρτοκινητών τηλεφώνων, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Καθημερινή». Αυτό προβλέπει σχέδιο νόμου που ετοίμασε το υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών, βάσει του οποίου η ταυτοποίηση αυτή θα γίνει χωρίς κόστος για τους κατόχους των συγκεκριμένων συσκευών. Οι εταιρείες κινητής θα αναλάβουν να ενημερώσουν τους πελάτες τους για τον τρόπο υποβολής των κατάλληλων στοιχείων που θα ταυτοποιήσουν τους κατόχους καρτοκινητών, ενώ για όσους δεν το πράξουν, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναι υποχρεωμένες να διακόψουν τη σύνδεσή τους ένα μήνα μετά την προθεσμία που έχει οριστεί (31/7/2010).

Τα νέα μέτρα υποχρεώνουν τους κατόχους καρτοκινητών να δηλώνουν στις εταιρείες οποιαδήποτε μεταβολή κατάστασης του καρτοκινητού τους (π. χ. δωρεά, απώλεια, κλοπή κ.λπ.), καθώς η οποιαδήποτε ανανέωση χρόνου ομιλίας θα συνδέεται τόσο με τον κωδικό αριθμό της κάρτας του κινητού (IMSI), όσο και με τον κωδικό αριθμό της συσκευής (ΙΜΕΙ). Tο μέτρο αυτό έχει ως παράπλευρη επίπτωση την αποθάρρυνση των κλοπών καρτοκινητών, καθώς η χρήση του κωδικού ΙΜΕΙ θα κάνει ανιχνεύσιμη τη συσκευή. Η αρχή που θα ελέγχει την τήρηση των αρχείων των καρτοκινητών θα είναι η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, η οποία εξουσιοδοτείται να επιβάλλει πρόστιμα στους παρόχους που δεν τηρούν ακριβή αρχεία κατόχων καρτοκινητών στις βάσεις δεδομένων τους.

Πηγή : tileorasi-hellas
Στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» (ΕΠΑΝ ΙΙ), του Υπουργείου Ανάπτυξης προκηρύχθηκε ο Α΄ κύκλος των προγραμμάτων «Ενίσχυση Νεανικής Επιχειρηματικότητας» και «Ενίσχυση Γυναικείας Επιχειρηματικότητας».

Η ημερομηνία υποβολής των προτάσεων είναι από 15/06/2009 και μέχρι 30/06/2009.

Στο πρόγραμμα εντάσσεται το σύνολο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, εκτός των περιπτώσεων επιχειρήσεων που αναπτύσσονται ή δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο σύμβασης franchising (δικαιόχρησης) καθώς και των κωδικών δραστηριότητας που αναφέρονται στον επισυναπτόμενο Πίνακα 3 του Παραρτήματος.

Επιλέξιμοι φορείς για το πρόγραμμα «Ενίσχυση Νεανικής Επιχειρηματικότητας» είναι οι νέοι και νέες που γεννήθηκαν από το 1970 μέχρι και το 1991, ενώ για το πρόγραμμα «Ενίσχυση Γυναικείας Επιχειρηματικότητας» οι γυναίκες που γεννήθηκαν από το 1954 μέχρι και το 1991. Και στις δύο περιπτώσεις οι φορείς υποβολής πρέπει να είναι άνεργοι, μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν ασκούσαν επιχειρηματική δραστηριότητα από 1.1.2008 μέχρι και την προδημοσίευση του προγράμματος.

Εντάσσονται επιχειρήσεις που θα πρέπει να είναι ατομικές επιχειρήσεις ή εταιρείες, που θα συσταθούν μετά την ημερομηνία προδημοσίευσης του προγράμματος. Απαραίτητη προϋπόθεση στα εταιρικά σχήματα, είναι να μετέχουν στο κεφάλαιο Νέοι-Νέες ή Γυναίκες, ανάλογα με το πρόγραμμα, με ποσοστό 75% και να συμμετέχουν στη διαχείριση της εταιρείας. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή νομικών προσώπων ως μετόχων/ εταίρων. Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η συμμετοχή Εταιρειών Παροχής Επιχειρηματικών Κεφαλαίων με ποσοστό μέχρι 25% του μετοχικού/εταιρικού κεφαλαίου.

Ανώτατο όριο συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού της πρότασης:
200.000 € για τις επιχειρήσεις του τομέα μεταποίησης και του τομέα Ανακύκλωσης και περιορισμού της ρύπανσης
100.000 € για τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και τουρισμού
80.000 € για τις εμπορικές επιχειρήσεις

Κατώτατο όριο συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού της πρότασης (για όλες τις κατηγορίες) : 30.000 €
Ποσοστό δημόσιας χρηματοδότησης επί του συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού της πρότασης: 50% γενικά, 60% σε νησιά κάτω των 5.000 κατοίκων (απογραφή 2001).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Επίσημα site:
http://www.eommex.gr/
http://www.istomediahost.gr/

Στο μικρό χωριό Crosby στην Cumbria της Αγγλίας, είχαν μια έξυπνη ιδέα. Να φτιάξουν σκιάχτρα αστυνομικούς που δήθεν μετρούν την ταχύτητα των αυτοκινήτων με ραντάρ. Το μέτρο είναι καθαρά εκφοβιστικό… και πιάνει. Η ταχύτητα των διερχόμενων αυτοκινήτων έχει μειωθεί δραστικά.

Λέτε να δούμε τίποτα τέτοια και στην ευθεία στις Καλύβες;;;;






Πηγή : sport24
Έχοντας τελειώσει μόλις το πρώτο έτος της Ιατρικής, φοιτητής από τη Θεσσαλονίκη δούλευε επί πέντε χρόνια ως γιατρός, με πλαστό πτυχίο και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος που εξασφάλισε από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.
Αφού τελείωσε το αγροτικό του, ο γιατρός - «μαϊμού» δούλεψε για τρία χρόνια ως ειδικευόμενος ορθοπαιδικός στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» των Ιωαννίνων, μέχρι που η απάτη αποκαλύφθηκε και αποπέμφθηκε από τη διοίκηση, ενώ αναμένεται να βρεθεί και ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, έπειτα από επώνυμη καταγγελία που έγινε προς τον Ιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων και είδε το φως της δημοσιότητας χθες στον τοπικό Τύπο της πόλης.

Η έρευνα έγινε ταυτόχρονα στον Ιατρικό Σύλλογο και στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» και από αυτήν αποκαλύφθηκε πως ο φοιτητής όχι μόνο δεν είχε πάρει τίτλο σπουδών, αλλά είχε «βγάλει» μόνο το πρώτο έτος της σχολής του. Με πλαστό πτυχίο εξασφάλισε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και ξεκίνησε την «καριέρα» του ως γιατρός για πέντε ολόκληρα χρόνια. Η διοικητική διευθύντρια του νοσοκομείου ανακάλυψε την απάτη και ενημέρωσε τον διοικητή, Ι. Σαββίδη, ο οποίος έδωσε εντολή για την άμεση απομάκρυνση του γιατρού-«μαϊμού».

Πηγή : "Έθνος"

  • Ο Χίτλερ δεν έπινε, δεν κάπνιζε και ήταν χορτοφάγος.
  • Το πρώτο σήμα του ΠΑΟΚ ήταν το τετράφυλλο πράσινο τριφύλλι.
  • Η θανατική ποινή θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά στον Κώδικα του βαβυλώνιου βασιλιά Χαμουραμπί τον 18ο αιώνα π.Χ.
  • Το μανταρίνι ήταν άγνωστο στην Ελλάδα πριν από την Επανάσταση του '21. Το έφερε στη χώρα μας ο ρώσος ναύαρχος Χέυδεν, που συμμετείχε στη Ναυμαχία του Ναβαρίνου.
  • Το επίθετο Μητσοτάκης προέρχεται από τη λέξη μιτσός, που στην κρητική ντοπιολαλιά σημαίνει το μικρό παιδί, το πιτσιρίκι. Κανονικά έπρεπε να γράφεται Μιτσοτάκης.
  • Πέντε δισεκατομμύρια χιλιόμετρα είναι η απόσταση που διανύουν κάθε χρόνο οι 750 χιλιάδες ανελκυστήρες σε πολυκατοικίες, ξενοδοχεία και ουρανοξύστες των HΠΑ.
  • Η παράνοια του σουλτάνου Αμπντούλ Χαμίντ Β' (1876 - 1909) έφτασε σε τέτοιο σημείο που να διατάξει τους λογοκριτές του να σβήσουν κάθε αναφορά στο χημικό σύμβολο του νερού (H20) από τα επιστημονικά βιβλία, επειδή φοβόταν ότι θα διαβαζόταν ως: «Ο Χαμίντ ο 2ος είναι ένα μηδενικό».
  • Η εγκληματική οργάνωση Ndrangheta (Ντραγκέτα), που δρα στην Καλαβρία της Ιταλίας, οφείλει το όνομά της στην ελληνική λέξη ανδραγάθημα.
  • Ο βασιλιάς των Βουλγάρων Κρούμος έκοψε το κεφάλι του βυζαντινού αυτοκράτορα Νικηφόρου Α', όταν τον συνέλαβε αιχμάλωτο μετά τη νίκη του στη Μάχη της Πλίσκα το 811, το λάξευσε σε κύπελλο, το επαργύρωσε και το χρησιμοποιούσε για να γιορτάζει τους θριάμβους του.
  • Το έμμετρο μυθιστόρημα του Βιτσέντζου Κορνάρου «Ερωτόκριτος» αποτελείται από 10.012 δεκαπεντασύλλαβους ομοιοκατάληκτους στίχους στην Κρητική διάλεκτο.
  • Στην αρχαία Ελλάδα ο άνηθος χρησιμοποιόταν, μεταξύ άλλων, για το στεφάνωμα των νικητών και με το αιθέριο έλαιό του αλείφονταν οι αθλητές γιατί το θεωρούσαν μαλακτικό και τονωτικό των μυών.
  • Οι «σαπουνόπερες» ονομάστηκαν έτσι από τα απορρυπαντικά που είχαν αρχικώς ως χορηγούς αυτές οι καθημερινές τηλεοπτικές σειρές.
  • Θύμα της μεγαλύτερης επίθεσης λόξιγκα στην ιστορία υπήρξε ο κ. Τάρλι Όσμπορν. Δέχτηκε συνολικά 435.000.098 «χτυπήματα» ως τις 13 Ιουνίου 1922 και πέθανε 11 μήνες αργότερα.
  • Κατά τη συντήρηση του Ηρωδείου το 2006, οι αρχαιολόγοι αφαίρεσαν 27 κιλά τσίχλες, που ήταν κολλημένες στα μαρμάρινα καθίσματα των διαζωμάτων, ακόμη και στις σειρές των επισήμων!
Νοτιοκορεάτες γενετιστές δημιούργησαν για πρώτη φορά κλωνοποιημένα κουτάβια που λάμπουν στο σκοτάδι, ένα επίτευγμα που αναμένεται να βοηθήσει στη δημιουργία σκύλων με συμπτώματα ανθρώπινων ασθενειών.
Τα τέσσερα κουτάβια της ράτσας μπιγκλ φαίνονται απολύτως φυσιολογικά στο φως της ημέρας, όταν όμως εκτεθούν σε υπεριώδες φως εκπέμπουν ένα κοκκινωπό φως, ειδικά στην κοιλιά και κάτω από τα νύχια, όπου το δέρμα πιο λεπτό.
Και τα τέσσερα ονομάστηκαν Ράπι (Ruppy), ένας συνδυασμός των λέξεων ruby, δηλαδή ρουμπινί, και puppy, που σημαίνει κουτάβι.
Γενετικά τεστ που δημοσιεύονται στο δικτυακό τόπο της επιθεώρησης Genesis επιβεβαιώνουν ότι τα τέσσερα μπιγκλ είναι κλώνοι του ίδιου σκύλου.
Επιστήμονες στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ιαπωνία έχουν δημιουργήσει κλωνοποιημένα ποντίκια, γάτες και χοίρους που φθορίζουν στο σκοτάδι, αυτή όμως είναι η πρώτη φορά που κλωνοποιούνται σκύλοι με επιπλέον γονίδια για φθορίζουσες χρωστικές.
Στόχος των ερευνητών του Πανεπιστημίου της Σεούλ δεν ήταν να δημιουργήσουν... φωτεινά κατοικίδια, αλλά να βοηθήσουν την ιατρική έρευνα. «Το σημαντικό σε αυτή την εργασία δεν είναι ότι τα σκυλιά έχουν κόκκινο χρώμα αλλά ότι εισάγαμε μέσα τους επιπλέον γονίδια» διευκρίνισε ο Λι Μπιόνγκ-τσουν, επικεφαλής της μελέτης.
Η εισαγωγή χρωστικών διευκολύνει σημαντικά τη δημιουργία γενετικά τροποποιημένων πειραματόζωων που φέρουν ανθρώπινα γονίδια: Τα υπό εξέταση γονίδια εισάγονται στο γονιδίωμα των ζώων μαζί με το γονίδιο της φθορίζουσας χρωστικής. Από τα πειραματόζωα που προκύπτουν, όσα φθορίζουν είναι αυτά που έχουν ενσωματώσει επιτυχώς όλα τα επιπλέον γονίδια.
Η ομάδα του Δρ Λι σκοπεύει τώρα να δημιουργήσει κλώνους σκύλων που περιέχουν όχι μόνο το γονίδιο της κόκκινης χρωστικής αλλά και γονίδια ανθρώπινων ασθενειών. Αρνήθηκε πάντως να αποκαλύψει ποια είναι αυτά τα γονίδια, καθώς πρόκειται για πειράματα σε εξέλιξη.
Ο Λι ήταν μέχρι πριν από λίγα χρόνια συνεργάτης του διαβόητου Χουάνγκ Γου-σουκ, ο οποίος καταδικάστηκε επειδή χρησιμοποίησε ψευδή στοιχεία για την έρευνά του στα ανθρώπινα βλαστικά κύτταρα.
Ανεξάρτητες μελέτες, πάντως, επιβεβαίωσαν αργότερα ότι ο Χουάνγκ είχε πράγματι δημιουργήσει τον πρώτο κλωνοποιημένο σκύλο.

Πηγή : Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press