Αν και φάνταζε σχέδιο από το πολύ μακρινό μέλλον η εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών στο χωριό μας, τελικά είμαστε πολύ κοντά στην υλοποίησή του! Μάλιστα κατόπιν εγκρίσεως του Δημοτικού Συμβουλίου δόθηκε η άδεια εκσκαφής από την Νομαρχία και ήδη άρχισαν οι εργασίες από την ανάδοχο εταιρία (forthnet).
Για την πρόοδο των εργασιών θα σας κρατάμε ενήμερους.
Πληροφορίες σχετικά με το τι είναι οι οπτικές ίνες και ποια είναι η χρησιμότητά τους μπορείτε να βρείτε εδώ.
Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπονται να δικαστούν δυο κτηνίατροι, επιφορτισμένοι για την πιστοποίηση των σφαγίων, επειδή, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, "βάπτιζαν" -με το αζημίωτο- ελληνικά, τα εισαγόμενα από διάφορες χώρες, κρέατα. Κατηγορούνται για απάτη σε βαθμό κακουργήματος, παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία στα αδικήματα.
Πάντα σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, το 2004, οι δύο κτηνίατροι, μετονόμασαν σε ελληνικά πάνω από 3.000 αρνιά, ρουμανικής προέλευσης! Μαζί τους θα καθίσει στο εδώλιο κι ένας έμπορος από το Λαγκαδά.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελίες για παράνομες ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων, από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Έγινε έρευνα από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και αποκαλύφθηκε η δράση των κτηνιάτρων. Σύμφωνα με το βούλευμα, στο κύκλωμα ελληνοποίησης εμπλέκονται εισαγωγείς, κρεατέμποροι, παχυντές ζώων και κρεοπώλες. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες παραπομπές.

Σχόλιο : Ότι και να ήταν τώρα το φάγαμε και το ευχαριστηθήκαμε!
Οι προθεσμίες για την υποβολή δηλώσεων εισοδήματος από μισθωτούς και συνταξιούχους ξεκινάνε από τις 5 Μαΐου και στις 2 Ιουνίου εκπνέουν. Δεν υποβάλλουν φέτος φορολογική δήλωση οσοι φορολογούμενοι που απέκτησαν πέρυσι ετήσιο εισόδημα αποκλειστικά από μισθούς και συντάξεις μέχρι 6.000. ευρώ.

Οι μισθωτοί και συνταξιούχοι καλούνται να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους, σύμφωνα με ειδικό οδηγό που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, από τις 5 Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους ως εξής:

α) μέχρι τις 5 Μαΐου 2009 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 1.

β) μέχρι τις 7 Μαΐου 2009 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 2.

γ) μέχρι τις 11 Μαΐου 2009 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 3.

δ) μέχρι τις 13 Μαΐου 2009 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 4.

ε) μέχρι τις 15 Μαΐου 2009 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 5.

στ) μέχρι τις 19 Μαΐου 2009 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 6.

ζ) μέχρι τις 21 Μαΐου 2009 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 7.

η) μέχρι τις 25 Μαΐου 2009 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 8.

θ) μέχρι τις 27 Μαΐου 2009 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 9.

ι) μέχρι τις 29 Μαΐου 2009 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 10, 20, 30, 40 και 50.

ια) μέχρι τις 2 Ιουνίου 2009 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 60, 70, 80, 90 και 00 και οι υπόχρεοι που δεν έχουν ΑΦΜ.

Οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους, μέσω διαδικτύου, στην υπηρεσία TAXISnet (ηλεκτρονική διεύθυνση www.taxisnet.gr) με χρήση προσωπικών κωδικών πρόσβασης, αλλά θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην ανωτέρω ηλεκτρονική διεύθυνση τουλάχιστον πέντε εργάσιμες μέρες πριν από την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης, για να τους αποδοθούν αυτοί οι κωδικοί.

Με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος συνυποβάλλονται κατά περίπτωση τα παρακάτω δικαιολογητικά, από τα οποία αποδεικνύεται η πραγματοποίηση από το φορολογούμενο των δαπανών τις οποίες αυτός επικαλείται για έκπτωση από το εισόδημά του ή μείωση του φόρου που προκύπτει σ' αυτό, για:

* δαπάνη ενοικίου

* δαπάνη ασφαλίστρων ζωής και θανάτου

* διδάκτρων

* ασφαλιστικών εισφορών

* ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης

* δωρεών

* τόκων στεγαστικού δανείου για την απόκτηση πρώτης κατοικίας

* αγορά μεριδίων ημεδαπών μετοχικών και μεικτών αμοιβαίων κεφαλαίων

* διατροφής

* εγκατάστασης φυσικού αερίου, φωτοβολταϊκών συστημάτων, τηλεθέρμανσης κ.λπ.

* για δεξιώσεις γάμων, κέντρα διασκέδασης, γυμναστήρια, υδραυλικούς κ.λπ.

Το υπουργείο οικονομικών έχει δώσει και τις ακόλουθες οδηγείες:

Ο υπολογισμός του φόρου για τους μισθωτούς και συνταξιούχους θα γίνει με τους μειωμένους φορολογικούς συντελεστές. Επισημαίνεται ότι στο κλιμάκιο εισοδήματος από τα 12.000 έως τα 30.000 ευρώ ο συντελεστής φόρου είναι μειωμένος από 29% σε 27%, ενώ στο τμήμα του ετήσιου εισοδήματος από τα 30.000 ευρώ και μέχρι τα 75.000 ευρώ ισχύει συντελεστής μειωμένος από 39% σε 37%, ενώ πάνω από τα 75.000 ευρώ διατηρείται το 40%.

Πηγή : www.hellenicbusiness.gr
Ορμύλια : Η Ορμύλια είναι κωμόπολη στη Σιθωνία Χαλκιδικής με 3.272 κατοίκους (σύμφωνα με την απογραφή του 2001) και έδρα του ομώνυμου Δήμου του νομού Χαλκιδικής. Αποτελεί Δημοτικό διαμέρισμα με ίδια ονομασία. Απέχει 7 χλμ. από την ακτή του Τορωναίου Κόλπου , 87 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη και 27 από τον Πολύγυρο. Το κλίμα της είναι ήπιο και ευνοεί την καλλιέργεια οπωροκηπευτικών. Κύρια ασχολία των κατοίκων είναι η ελαιοκομία και ο τουρισμός.

Ανεμόμυλος blog : Τα νέα του χωριού μας και του Δήμου μας (και όχι μόνο), ενδιαφέρουσες ειδήσεις από όλο τον κόσμο, σχολιασμός της καθημερινότητας στην μικρή μας κοινωνία.