Ο πόλεμος με την επάρατο νόσο είναι πολλές φορές δύσκολος. Μια από τις πιο ευπαθείς ομάδες, οι γυναίκες, έχουν στο πλευρό τους τα τελευταία χρόνια ένα σπουδαίο σύμμαχο: «Το ίδρυμα Ορμύλια» στη Χαλκιδική. Εκεί μπορούν να κάνουν δωρεάν τις εξετάσεις τους για τον καρκίνο του μαστού και του τραχήλου της μήτρας.

Με τον τρόπο, πρόσβαση αποκτούν και χιλιάδες γυναίκες χαμηλής οικονομικής επιφάνειας που δεν είχαν μέχρι σήμερα τη δυνατότητα μιας τέτοιας εξέτασης. Υπολογίζεται ότι μέχρι σήμερα περισσότερες από 24.000 γυναίκες έχουν περάσει από το ίδρυμα, ενώ αυτές που διαγνώστηκαν έγκαιρα απολαμβάνουν σήμερα ένα παρόν χωρίς… σκιές. Άλλωστε η πρόληψη σώζει ζωές.
Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα μετά τις 8 το βράδυ όλα τα καφέ - μπαρ στα Ψακούδια, εκτός του αναψυκτηρίου, σε ένδειξη συμπαράστασης στο μπαρ KISASSA, από το οποίο αφαιρέθηκε οριστικά η άδεια λειτουργίας καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις χορήγησής της, στο πρόσωπο του ιδιοκτήτη.

Αρχικά είχε προγραμματισθεί εκδήλωση διαμαρτυρίας με κλείσιμο του δρόμου, αλλά κατόπιν.... ωρίμου σκέψεως αποφάσισαν να δείξουν με αυτό τον ειρηνικό τρόπο την αντίθεσή τους στην απόφαση του Δήμου, μη προκαλώντας άλλα προβλήματα σε κατοίκους και τουρίστες.

Οπότε ξεκούραση για όλους σήμερα, είτε από τη δουλειά ή από την οινοποσία και το ξενύχτι!!!