Με πρόστιμα απειλούνται τώρα, σύμφωνα με τη νομαρχία Χαλκιδικής, περισσότεροι από 21.000 ιδιοκτήτες εξοχικών οι οποίοι δεν έχουν καταβάλει ακόμη το τέλος β' κατοικίας, για την περίοδο 2000 - 2007 μετά την πρόσφατη απόρριψη ως εκπρόθεσμης της αίτησης του ΚΕΠΚΑ στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση του τέλους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η καταβολή του τέλους καταργήθηκε με απόφαση της νομαρχίας από 1η Ιανουαρίου του 2008, ωστόσο η απόφαση αυτή δεν είχε αναδρομική ισχύ, με αποτέλεσμα συνολικά 32.000 καταγεγραμμένοι ιδιοκτήτες κατοικιών να έχουν βρεθεί μπλεγμένοι σε ένα πραγματικό αλαλούμ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της νομαρχίας Χαλκιδικής, οι 10.400 εξ αυτών κατέβαλαν το τέλος, οι 6.000 αναζητούνται καθώς έχουν αλλάξει διεύθυνση και οι υπόλοιποι 15.600 καλούνται να σπεύσουν στα ταμεία.

«Το τέλος β' κατοικίας για τα προηγούμενα οχτώ έτη είναι πληρωτέο και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να εισπράξουμε τα ποσά που έχουν βεβαιωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2008, διαφορετικά θα έρθουμε αντιμέτωποι με την κατηγορία της απιστίας. Οσοι μάλιστα καθυστερούν την καταβολή του θα έρθουν αντιμέτωποι με τις προσαυξήσεις της εφορίας», δήλωσε στον «Α» ο νομάρχης Χαλκιδικής, Αστέριος Ζωγράφος. συνέχεια

Φρένο στην ηλεκτρονική πειρατεία μέσω του Ίντερνετ επιχειρεί να βάλει η Γαλλία με συμφωνία που υπογράφηκε την Παρασκευή και προβλέπει ακόμα και τη διακοπή της σύνδεσης όσων κατεβάζουν παράνομα ταινίες και τραγούδια.

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, χαιρέτισε την υπογραφή της συμφωνίας σε μια τελετή που οργανώθηκε στο προεδρικό μέγαρο, παρουσία πολλών τραγουδιστών και ηθοποιών.

Σε δηλώσεις του σημείωσε ότι η ενέργεια συνιστά «ένα αποφασιστικό βήμα για τον πολιτισμό στο διαδίκτυο».

Στο κείμενο της συμφωνίας προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η ίδρυση μιας διοικητικής αρχής που θα αναλάβει την καταπολέμηση της πειρατείας στο διαδίκτυο.

Όπως έγινε γνωστό η εν λόγω αρχή θα έχει τη δυνατότητα να στέλνει προειδοποιητικά μηνύματα σε όσους κατεβάζουν παράνομα τραγούδια και ταινίες.

Σε περίπτωση που δεν δοθεί η πρέπουσα σημασία από τους χρήστες θα διακόπτεται η σύνδεση τους.

Πηγή : cosmo.gr

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τον Οκτώβριο θα διανεμηθούν φορητοί υπολογιστές σε 120.000 μαθητές της Α' Γυμνασίου, ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου. Παράλληλα, περίπου 1.200 σχολικά βιβλία θα διατεθούν σε ηλεκτρονική μορφή.
Όπως διευκρίνισε ο ειδικός γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού Βασίλης Ασημακόπουλος, οι γονείς των μαθητών της Α' Γυμνασίου δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων θα μπορούν να προμηθευτούν κουπόνια για την αγορά φορητού της αρεσκείας τους.
Νωρίτερα την Τρίτη, ο κ. Παπαθανασίου είχε ενημερώσει την Κυβερνητική Επιτροπή για την πορεία της ψηφιακής στρατηγικής στην Ελλάδα. Όπως ανέφερε αργότερα, η κυβέρνηση υλοποίησε ή υλοποιεί δυόμισι χιλιάδες έργα στον τομέα της Κοινωνίας της Πληροφορίας
Ο υπουργός χαρακτήρισε αναμφισβήτητη την πρόοδο όσον αφορά τις υποδομές ευρυζωνικότητας και τις παρεμβάσεις στην παιδεία και στον πολιτισμό και η πρόοδος με νέες τεχνολογίες.
Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ως το 2013 οι ευρυζωνικές συνδέσεις θα έχουν φτάσει το μέσο όρο της ΕΕ.
Περίπου 300.000 πολίτες θα έχουν επωφεληθεί έως το 2013 μέσω των δράσεων της ψηφιακής στρατηγικής, είπε.
Από την πλευρά του, ο κ. Ασημακόπουλος ανέφερε ότι προωθούνται δράσεις για τη διασύνδεση όλων των δήμων και ότι προγραμματίζονται επιδοτήσεις τουριστικών και εξαγωγικών επιχειρήσεων για τη σύνδεσή τους στο Διαδίκτυο.
Απαντώντας δε σε σχεττική ερώτηση είπε ότι στο ΕΣΠΑ έχουν ενταχθεί περίπου 80 νέα έργα συνολικής δαπάνης 185 εκατ. ευρώ.

Πηγή: in.gr