Σε αναβάθμιση των δύο ταχυτήτων ADSL και μείωση των μηνιαίων τελών για όλες τις ταχύτητες προχωρά ο ΟΤΕ, «στο πλαίσιο της στρατηγικής του για τη διάδοση της ευρυζωνικότητας».

Συγκεκριμένα, ο ΟΤΕ αναβαθμίζει τις δύο ταχύτητες ADSL, από 1 και 4 Mbps σε 2 και 8 Mbps αντίστοιχα, στοχεύοντας, όπως τονίζει, στην ακόμα πιο ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών καταναλωτών και επιχειρήσεων.

Ταυτόχρονα, ο ΟΤΕ προχωρά σε νέες μειώσεις στα μηνιαία τέλη ADSL για όλες τις ταχύτητες. Οι νέες τιμές θα ισχύσουν από τις 12 Μαΐου 2009 και αφορούν όλους, νέους και υφιστάμενους πελάτες, λιανικής και χονδρικής, οικιακούς και επιχειρησιακούς, σύμφωνα με την εταιρεία.

Πιο αναλυτικά, για τους οικιακούς πελάτες, ο ΟΤΕ μειώνει κατά 15,4% τα τέλη για την ταχύτητα 2 Μbps, κατά 16,4% τα τέλη για την ταχύτητα 8 Mbps και κατά 6,7% για την ταχύτητα έως 24 Mbps.

«Με τις νέες μειώσεις, τα τελευταία δύο χρόνια οι τιμές conn-x έχουν μειωθεί συνολικά έως και 54%, ανάλογα με την ταχύτητα πρόσβασης», υπογραμμίζει ο ΟΤΕ.

Για τις επιχειρήσεις, οι νέες τιμές του conn-x@work μειώνονται κατά 22%, 17% και 10%, αντίστοιχα.

Πρακτικά για το χωριό μας αυτό σημαίνει οτι όποιος έχει σύνδεση 1Mbps θα αναβαθμισθεί σε 2Mbps και όποιος έχει 2Mbps θα την πληρώνει στην τιμής της 1Mbps.
Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, η παραλαβή και η μηχανογραφική καταχώρηση των αιτήσεων - δηλώσεων 2009 των γεωργών θα γίνει με τη συνδρομή των κατά τόπους Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών, οι οποίες για τον σκοπό αυτό θα προεκτυπώσουν τις αιτήσεις του 2008, βάσει των ήδη διαθέσιμων στοιχείων των γεωργών, τα οποία θα χορηγήσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ο εντοπισμός, η κωδικοποίηση και η ταυτόχρονη ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, για πρώτη χρονιά φέτος θα πραγματοποιείται από τα συνεργεία των ΕΑΣ με βάση το νέο χαρτογραφικό υπόβαθρο που διέθεσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ στις ΕΑΣ με τη χρήση συγκεκριμένου GIS λογισμικού που έχει επίσης εγκαταστήσει στους τοπικούς servers των ΕΑΣ.
Ο γεωργός κατά την υποβολή της αίτησης υποχρεούται να υποβάλει μαζί και τα παρακάτω παραστατικά: συνέχεια
Κόκκινη κάρτα στο κάπνισμα βγάζουν οι Αυστραλοί ακόμη και στους ανοιχτούς δημόσιους χώρους. Σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε και αναμένεται σύντομα να επικυρωθεί επισήμως, το κάπνισμα θα απαγορευτεί στις οργανωμένες παραλίες, τους εξωτερικούς χώρους των κλαμπ και των εστιατορίων. Αλλά και σε ιδιωτικούς χώρους, όπως είναι το αυτοκίνητο, όταν σ' αυτό επιβαίνουν παιδιά.

Το νέο νομοσχέδιο, που κατατέθηκε στο κοινοβούλιο της Δυτικής Αυστραλίας και ήδη υπερψηφίστηκε, θα γίνει επίσημος νόμος της πολιτείας, αν υπερψηφιστεί και από την πολιτειακή Γερουσία.

Με τα επιμέρους άρθρα του, ο νόμος θα απαγορεύει τη διαφήμιση προϊόντων καπνού, ενώ μόνον τα καταστήματα πώλησης σχετικών προϊόντων θα επιτρέπεται να δείχνουν το εμπόρευμά τους.

Για όσους παρανομήσουν, ο σχετικός νόμος προβλέπει πρόστιμο 200 δολαρίων, αλλά σε περίπτωση που το αδίκημα επαναληφθεί το πρόστιμο θα ξεπερνά τα 1000 δολάρια.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, το ποσοστό των Αυστραλών που κάπνιζαν το 1980, έφτανε το 34%. Το 2007 έπεσε σε 14%.

Από 01 Ιουλίου εφαρμόζεται στη χώρα μας ο νέος αντικαπνιστικός Νόμος, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους. Κατά πόσο θα εφαρμοσθεί και κατά πόσο θα μειωθεί το ποσοστό των καπνιστών θα φανεί στην πορεία, αν και ως Έλληνες ήδη βρήκαμε "παραθυράκια" στο Νόμο...




  • Το 25% των εγκλημάτων στη Γαλλία διαπράττονται από νέους, ηλικίας κάτω των 18 ετών!
  • 4.000.000 αμερικάνοι έχουν χάσει το δικαίωμα ψήφου, γιατί έχουν καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης!
  • Ένας στους πέντε Βρετανούς είναι παχύσαρκος!
  • 3000 περιοχές των ΗΠΑ είναι ανεπανόρθωτα μολυσμένες, λόγω των πυρηνικών που παρασκευάστηκαν εκεί!
  • 35.000.000 αμερικάνοι πάσχουν από κοινωνική φοβία, δηλαδή, είναι παθολογικά ντροπαλοί!
  • Οι Ιάπωνες έφηβοι εφευρίσκουν κάθε χρόνο 5.500 νέες λέξεις!
  • Το 2050, τα απέραντα τροπικά δάση του Αμαζονίου, δεν θα υπάρχουν. Στην θέση τους θα υπάρχουν απέραντοι έρημοι, εξαιτίας του φαινόμενου του θερμοκηπίου!
  • Ένας στους τέσσερις Αμερικάνους έχει υποστεί ένοπλη επίθεση!
  • Στην Ιαπωνία αυτοί που αυτοκτονούν, είναι τριπλάσιοι από αυτούς που σκοτώνονται σε τροχαία!
  • 15.763 Άγγλοι και Ουαλοί ονομάζονται Ντέιβιντ Τζόουνς!
  • Το 25% των 4.639 γνωστών θηλαστικών και το 11% των 9675 γνωστών ειδών πουλιών, σε μερικά χρόνια θα εξαφανιστούν αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα!
  • Η παλιότερη τοιχογραφία βρέθηκε στην Ιταλία και είναι ηλικίας 35.000 ετών. Αναπαριστά δύο ζώα κι έναν άνθρωπο που φορά μάσκα!
  • Κάθε χρόνο, καταγράφονται 90.000 εγκυμοσύνες από τις αγγλίδες έφηβες. Από αυτές, οι 2.200 αφορούν κορίτσια κάτω των 14ων ετών!
  • Το ύψος του μεγαλύτερου γνωστού ηφαιστείου στο ηλιακό μας σύστημα είναι 27 χλμ. και βρίσκεται στον Άρη!
  • Η ποσότητα χαλκού που περιέχει ο ανθρώπινος εγκέφαλος, είναι αρκετή για να φτιαχτεί μια κάρτα ήχου Η/Υ (6mg)!
Αλλάξε χέρια από χτες το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής. Στο «τιμόνι» του νοσοκομείου Πολυγύρου βρίσκεται πλεον ο Νικόλαος Καψάλης, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα διοικητή. Ο κ. Καψάλης ορκίστηκε την Πέμπτη τη Θεσσαλονίκη, ενώπιον των διοικητών της 3ης και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Μακεδονίας και Θράκης, Δημήτρη Βαρτζόπουλου και Ιωακείμ Σιγαλά αντίστοιχα (φωτογραφία), και πρόκειται να αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα Δημήτρη Πάχτα. Ο νέος διοικητής κατάγεται από το χωριό μας, προέρχεται από το Διπλωματικό Σώμα και έχει διατελέσει ακόλουθος στο υπουργείο Εξωτερικών.