Πραγματικότητα γίνεται η άμεση οδική σύνδεση της πρωτεύουσας του νομού με την Ορμύλια με την κατασκευή της παρέμβασης Πολύγυρος – Ορμύλια, η τελετή για την έναρξη εργασιών της οποίας θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009 στις 11.30 π.μ. στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου. Το έργο, που εκτελεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής, θα υλοποιηθεί με πόρους (5.100.000 ευρώ) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος 2007 – 2013 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ.
«Πρόκειται για ένα έργο το οποίο κατ’ αρχάς εξασφαλίζει την άμεση και ασφαλή σύνδεση του Πολυγύρου με το Δήμο Ορμύλιας και δεύτερον συμβάλλει στην εύκολη πρόσβαση των κατοίκων της περιοχής στα αγροκτήματά τους. Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με τη ΝΑΧ. Μελετούμε όλα τα αναγκαία για τον τόπο έργα και από κοινού εργαζόμαστε ασκώντας πολύ έντονες πιέσεις, όπου χρειάζεται, για να πετύχουμε τη χρηματοδότησή τους. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό μέχρι το τέλος της θητείας μας. Είμαστε στην αρχή τού ΕΣΠΑ. και μπορούμε να εντάξουμε σε αυτό πολλές ακόμη παρεμβάσεις.» δήλωσε ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Θωμάς Καπλάνης.

Διαβάστε και ΕΔΩ

Θετικοί είναι στον ιό της νέας γρίπης δύο μαθητές στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής.

Πρόκειται για δύο αδέρφια, μία μαθήτρια Γυμνασίου και έναν μαθητή νηπιαγωγείου. Τα δύο παιδιά μεταφέρθηκαν με ήπια συμπτώματα χθες στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» στην Θεσσαλονίκη.
Τα παιδιά δεν έμειναν για νοσηλεία στο νοσοκομείο, αλλά τους χορηγήθηκε θεραπεία και θα παραμείνουν στο σπίτι τους για μία εβδομάδα.