Με «βραχιολάκια» επιχειρούν να... δέσουν τους ξένους και τους Έλληνες τουρίστες όλο και περισσότεροι ξενοδόχοι, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να κάνουν τις διακοπές που επιθυμούν, γνωρίζοντας από την αρχή πόσο ακριβώς θα πληρώσουν! Τα ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων που λειτουργούν πλέον με το σύστημα all inclusive, κυρίως στην Κρήτη, τη Ρόδο, τη Χαλκιδική, τις Κυκλάδες και τα νησιά του Ιονίου, ξεπερνούν τα 1.500, σε σύνολο 6.000 μονάδων σε όλη την Ελλάδα. Με τιμές που κυμαίνονται από 25 έως 100 ευρώ το άτομο ανά ημέρα, ο επισκέπτης απολαμβάνει μέσα στο ξενοδοχείο του πολλές ανέσεις, συμπεριλαμβανομένων όλων των γευμάτων του, των ποτών, των καφέδων- αναψυκτικών, ακόμα και των σνακ που θα καταναλώσει.

Oι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα με την κατηγορία του ξενοδοχείου (τεσσάρων ή πέντε αστέρων) και με το πακέτο υπηρεσιών- παροχών που θα επιλέξει ο πελάτης. «Η τιμή ανά άτομο στα ξενοδοχεία των υψηλών κατηγοριών είναι, συνήθως, λίγο πιο πάνω από εκείνη που προσφέρουν τα κλασικά ξενοδοχεία για πλήρη διατροφή, όμως παρέχει τη δυνατότητα κατανάλωσης όλων των υπόλοιπων τροφίμων και ποτών που χρειάζεται η οικογένεια στη διάρκεια των διακοπών της» λέει ο πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), κ. Βασ. Μηναΐδης. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εξασφαλισμένη πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων που λειτουργούν σήμερα με το σύστημα all inclusive ανέρχεταιαπό τώρα για το καλοκαίρι στο 75%, όταν όλες οι υπόλοιπες μονάδες εμφανίζουν- μέχρι στιγμής- πληρότητα της τάξης του 35%. συνέχεια
Στο κελί της φυλακής κατέληξε ο Έλληνας Περικλής Αντωνίου επειδή, κατά την πασχαλινή του επίσκεψη στην Αγγλία, φωτογράφησε στο μετρό του Λονδίνου ένα κοριτσάκι. Ο επί 25 χρόνια εραστής της καλλιτεχνικής φωτογραφίας οδηγήθηκε στο κελί, χωρίς παπούτσια και με καμία επικοινωνία με τους δικούς του ενώ ορίστηκε δικάσιμος για την υπόθεση του.

Ο κ. Αντωνίου (στην φωτογραφία με παιδιά που πήραν ανθρωπιστική βοήθεια στην Παλαιστίνη) αποτελεί ενεργό μέλος του Καραβανιού Αλληλεγγύης το έργο του οποίου έχει προβληθεί από το tvxs.gr

Όπως εξηγεί ο ίδιος στην επιστολή που απέστειλε στον πρέσβη της Αγγλίας, ο 53χρονος άνδρας επισκεπτόταν το Λονδίνο με την ευκαιρία των γιορτών, και «ως τουρίστας», πήρε τη μηχανή του και βγήκε στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας αναζητώντας θέματα για φωτογράφηση. Στο μετρό όμως, μια μητέρα διαμαρτυρήθηκε γιατί θεώρησε ότι φωτογράφιζε την ανήλικη κόρη της. Ο κ. Αντωνίου ζήτησε συγγνώμη και έσβησε ενώπιον της μητέρας όσες φωτογραφίες περιείχαν το κοριτσάκι. Ωστόσο, ο πατέρας της μικρής δεν ικανοποιήθηκε και, στον επόμενο σταθμό, ζήτησε την συνδρομή των αστυνομικών οργάνων που συνέλαβαν τον Έλληνα επισκέπτη. συνέχεια
Η απόλυτη κυριαρχία της Brawn GP στο φετινό πρωτάθλημα συνεχίζεται. Όσο κι αν προσπάθησαν οι άλλοι, τα κιτρινόλευκα μονοθέσια ήταν άπιαστα και ο Jenson Button πανηγύρισε την 4η νίκη του σε 5 αγώνες, με τον Rubens Barrichello να συμπληρώνει το ιδανικό 1-2 για την ομάδα από το Brackley. Με εξαιρετική στρατηγική ο Marlk Webber ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου, με τον Vettel να είναι 4ος. Ο Fernando Alonso στο τέλος πήρε την 5η θέση από τον Felipe Massa, με την πολύ ανταγωνιστική Ferrari, που όμως και πάλι υπέπεσε σε λάθη. Την 8άδα συμπλήρωσαν οι Nick Heidfeld και Nico Rosberg.




Τα αποτελέσματα του αγώνα :

1. Jenson Button Brawn GP
2. Rubens Barrichello Brawn GP
3. Mark Webber Red Bull
4. Sebastian Vettel Red Bull
5. Fernando Alonso Renault
6. Felipe Massa Ferrari
7. Nick Heidfeld BMW Sauber
8. Nico Rosberg Williams
9. Lewis Hamilton McLaren
10. Timo Glock Toyota
11. Robert Kubica BMW Sauber
12. Nelson Piquet Jr. Renault
13. Kazuki Nakajima Williams
14. Giancarlo Fisichella Force India
15. Kimi Raikkonen Ferrari
16. Heikki Kovalainen McLaren
17. Jarno Trulli Toyota
18. Sebastien Buemi Toro Rosso
19. Sebastien Bourdais Toro Rosso
20. Adrian Sutil Force India

Τυρόπιτα XXL, που κατέλαβε μία θέση στις σελίδες του βιβλίου Γκίνες, κατασκεύασαν οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Θεσσαλονίκη. Για τρεις ημέρες δούλεψαν σκληρά για να δημιουργήσουν την βάρους 862 κιλών (!) στριφτή τυρόπιτα.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, οι σπουδαστές του ΙΕΚ με τη καθοδήγηση ζαχαροπλαστών έπιασαν δουλειά στη πλατεία Αριστοτέλους. Για τη τυρόπιτα «γίγας» χρησιμοποιήθηκαν 60 κιλά βούτυρο, 350 κιλά τυρί, 140 αβγά, 50 κιλά σιμιγδάλι και 150 κιλά αλεύρι. Οι σπουδαστές τοποθέτησαν τη τυρόπιτα σε ταψί που είχε βάρος 1.200 κιλά και διάμετρο επτά μέτρων. Έπειτα με τη βοήθεια ειδικού γερανού, τοποθέτησαν το ταψί πάνω σε κάρβουνα και το σκέπασαν. Μετά από δύο ώρες, η Μακεδονική τυρόπιτα ήταν έτοιμη. Εκπρόσωπος των ρεκόρ Γκίνες πιστοποίησε το κατόρθωμα, καθώς η προηγούμενη μεγαλύτερη τυρόπιτα του κόσμου είχε βάρος μόλις 500 κιλά.
Η επιτυχία γιορτάστηκε από τους σπουδαστές με χορούς και σαμπάνια, ενώ η τυρόπιτα μόλις κρύωσε κόπηκε σε εκατοντάδες κομμάτια και μοιράστηκε στους περαστικούς.


Μπήκε στο βιβλίο Γκίννες ο καναπές της Θεσσαλονίκης

Ο καναπές που έφτιαξαν στην παραλία, κοντά στον Λευκό πύργο, μπήκε στο βιβλίο Guinness με τα ρεκόρ. Το ...μήκος του ήταν 64.75 και πολλοί ήταν αυτοί που έκατσαν να ξαποστάσουν λίγο. Τον καναπέ τον έφτιαξαν στα πλάισια της 31ης Διεθνούς έκθεσης επίπλου που γίνεται εκεί.


Χρόνια Πολλά!!!